34. Mijn nieuwe journal


Anderhalf jaar geleden schreef ik deze post over mijn journal. Ik was op dat moment zo'n klein jaar bezig met journalen en kon mijzelf daar uren mee bezig houden. Toch is na het schrijven van dat artikel het enthousiasme afgenomen. Het hele gedoe rondom corona misschien? Ik maakte tenslotte niet meer heel veel spannends mee (achteraf gezien wel!), dus waarom zou ik elke dag hetzelfde opschrijven?

Ik heb het wel de hele tijd jammer gevonden dat ik er niks meer mee deed. Ik had nog heel veel plaatjes, papiertjes, stickers en tape liggen die nu niet werden gebruikt. Mijn man zei het vast wel weer goed kwam en dat ik me zeker niet verplicht moest gaan voelen om in m'n boekje te werken. Hij had/heeft gelijk.

Nu de zomer zijn einde nadert begon het toch weer te kriebelen. Ik miste het om urenlang creatief bezig te zijn met knippen, plakken en kleuren. Ik speurde op het internet naar nieuwe notitieboekjes en besloot er weer eentje aan te schaffen! Ik heb mijn journal nu een klein weekje weer in gebruik en ik ben er helemaal gek op. Ik gebruik mijn journal overigens als een soort dagboek met af en toe een lijstje met dingen die er moeten gebeuren.

Vandaag wil ik je graag laten zien welke journal ik nu heb, welke spullen ik hiervoor gebruik en een paar pagina's die ik voor deze maand gemaakt heb.

Mijn journal 
Mijn vorige journals waren allebei een Leuchtturm1917. Deze boekjes zijn me enorm goed bevallen. Dit waren trouwens de normale notitieboekjes, niet de speciale bulletjournal editie. De journals hebben mooi papier en bovendien een stevige kaft. Mijn vorige boekjes zijn behoorlijk in dikte gegroeid door mijn vele plaksels, maar de rug houdt het boekje prima bij elkaar. Ik had al de kleuren Navy Blue en Port Red. Omdat deze mij uitstekend waren bevallen besloot ik hetzelfde boekje te bestellen maar dan in een andere kleur. Ik koos voor de kleur Warm Earth, een mooie donkere taupe kleur. Op de foto lijkt het boekje grijs, in het echt is het meer een bruintint.


De hoes
Deze hoes is ook nieuw, hiervoor had ik nooit een hoes voor mijn boekjes. Ik liep vorig weekend in mijn favoriete winkel, uiteraard de Søstrene Grene, een beetje rond de dwalen. Mijn oog viel op deze hoes. Ik twijfelde heel erg, maar ik besloot hem toch mee te nemen. Als het een miskoop zou zijn, dan was het in ieder geval een miskoop van maar een paar euro. Het tegendeel is echter waar! Wat ben ik blij met deze hoes! Het boekje past er perfect in (A5) en daarnaast bevat de hoes een aantal steekvakken waar ik een aantal papiertjes en stickervellen in bewaar. De penloop gebruik ik heel soms, meestal niet. Wel fijn dat deze er in zit. Er zat origineel ook nog een houder voor je oortjes in. Deze heb ik eruit gehaald en over het gaatje heb ik een sticker geplakt. Ten eerste heb ik tegenwoordig draadloze oortjes en ten tweede zou het drukknopje voor een deuk in de kaft van mijn boekje zorgen (en dat wilde ik juist voorkomen door een hoes!) Ik kan je deze hoes zeker aanraden!

De basisspullen die ik altijd gebruik


Hierboven zie je de spullen die ik altijd bij de hand heb als ik ga journalen. Een potlood gebruik ik om schetsjes te maken, hierna trek ik deze over met de micron pen. Ik heb een witte gelpen, een Jelly Roll White, waar ik graag witte accentjes mee aanbreng. De pen waar ik mee schrijf in mijn journal is een Montblanc Meisterstuck vulpen en is momenteel gevuld met Montblanc Mystery Black inkt. Washitape gebruik ik graag, daar liggen altijd wel een paar rolletjes van in de buurt. De plaatjes in mijn journal plak ik met een simpele lijmstift. Deze van Pritt had ik toevallig nog liggen en doet het prima.
Tot slot vind ik het leuk om kleuraccenten aan te brengen of kleine tekeningetjes in te kleuren met stiften. Ik gebruik hiervoor de Crayola Supertips, betaalbare stiften in hele mooie kleuren!

Inhoud
Iedere maand maak ik een omslag. Als je het leuk vind om o.a. deze te bekijken kan ik je zeker aanraden om een kijkje te nemen op mijn instagrampagina. Na deze omslag maak ik regelmatig een moodtracker, vooral omdat ik dit er heel erg leuk uit vind zien. Deze maand is de tracker heel simpel, een paar bloemetjes. Wie weet pak ik volgende maand veel meer uit. 
Nieuw in mijn journal routine is de 'one line a day'. Ik zag dat veel voorbij komen bij andere mensen en ik vond het leuk dat je een hele maandoverzicht op één pagina hebt. Ik ga dat deze maand eens proberen.


Op Facebook ben ik lid van de groep Creatief Journalen. Hierin kun je, als journalliefhebber, je gemaakte werk delen met andere liefhebbers en elkaar om tips en advies vragen. Elke maand wordt er een doodlechallenge gedeeld. Normaal gesproken doe ik nooit mee, maar ik besloot eens gek te doen. Het is de bedoeling dat je elke dag een klein schetsje maakt dat te maken heeft met het woord van de dag. Ik heb mezelf nog extra uitgedaagd, ik mag maar vier kleuren stiften gebruiken deze maand. Tot nu toe vind ik het erg leuk om te doen!
Dit is een voorbeeld van een dagelijkse spread die ik maak. Voor de privacy heb ik de tekst even wazig gemaakt, maar dat snappen jullie vast ;)
Ik vind het leuk om gebruik te maken van veel plaatjes, deze haal ik van Pinterest of uit tijdschriften. De papiertjes komen uit de papierblokken van de Action en de washitape van diverse winkels. Ik heb de spullen al bijna twee jaar liggen, dus het kan heel goed zijn dat deze spullen niet meer te verkrijgen zijn. Ook zie je op deze pagina hier en daar een stickertje uit de box van Creachick.


En zo is op dit moment mijn journal gevuld. Een paar dagen geleden zat mijn hoofd vol met allemaal dingen die er nog gedaan moest worden. Zo vol dat ik het overzicht niet meer had. Ik besloot mijn journal er bij te pakken en een heel duidelijk lijstje te maken met dingen die ik deze maand geregeld wil hebben. Een hoop ruis in mijn hoofd verdween op de achtergrond en ik heb het overzicht weer helemaal. Fijn dat het boekje ook op deze manier een positieve uitwerking heeft!

Wie weet deel ik binnenkort wel een aantal nieuwe spreads die ik heb gemaakt. Hebben jullie ook een journal?

Liefs,
Marianne
Reacties

  1. Oh ik vind het altijd zo leuk om andere mensen hun journal te zien! Zelf heb ik ook jaren een journal bijgehouden, maar net zoals bij jou kwam het op een laag pitje te staan met corona. Misschien dat ik het binnenkort wel weer oppak.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er mooi uit! Ik houd inderdaad ook een journal bij, al moet ik zeggen dat ik de laatste tijd vooral schrijf en het er niet meer allemaal zo mooi uitziet als eerder.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts