31. Hobby's die ik een tijd terug deed maar niet meer doe

 Ik vind het leuk om nieuwe dingen uit te proberen, nieuwe hobby's te ontdekken. Wat eigenlijk heel grappig is, want als mensen vragen wat mijn hobby's zijn vind ik het bijna onmogelijk om een antwoord te verzinnen! De afgelopen jaren heb ik veel leuke dingen geprobeerd en een tijdje gedaan, maar uiteindelijk verdwijnen ze op de een of andere manier weer uit het zicht. Hoe dat kan? Ik denk omdat ik altijd op zoek ben naar iets nieuws, naar de nieuwe uitdaging. Minder leuk voor de portemonnee overigens, want sommige hobby's kosten nu eenmaal geld! 


Harp spelen

Momenteel zit ik in mijn fijne kamertje thuis. Als ik nu naar links kijk, dan zie ik de harp nog in mijn kamer staan. Met zijn hoes er overheen. Drie jaar geleden wilde ik graag een nieuw muziekinstrument leren bespelen. Ik zocht de plaatselijke muziekschool op en zag dat ze daar harples gaven. Ik boekte een proefles en was meteen enthousiast. Ik heb in totaal zo'n twee jaar wekelijks harples gevolgd en dat was erg leuk. Ten gevolge van werk moest ik helaas steeds vaker afzeggen. Op het laatst lukte het me zelfs niet meer om te gaan, dus besloot ik de lessen stop te zetten. De harp staat er nu nog, maar die gaat binnenkort weer terug naar de muziekschool. Ik heb er veel plezier aan beleefd, maar het is tijd om deze hobby gedag te zeggen.

    Net begonnen met harples, in mijn nog soort van studentenkamertje! 

Ukelele proberen te spelen

Hetzelfde geldt overigens voor de ukelele. Twee jaar geleden moest ik voor langere tijd weg met mijn werk en ik zocht een nieuwe instrument dat ik makkelijk mee kon nemen. Ik luisterde in die tijd veel muziek van Eddie Vedder (nog steeds overigens!) en was helemaal fan van zijn ukelele spel. Dat wilde ik ook leren! Ik kocht een ukelele en begon met wat akkoordjes en lesjes online. Ik heb deze hobby nooit verder uitgebreid dan dit. Hij zit het grote deel van de tijd in zijn schattige koffertje en staat er vooral ter decoratie. Wie weet pak ik hem er weer een keertje bij. Gelukkig is de ukelele een klein instrument en staat hij niet in de weg, haha!


Klarinet spelen

Dit was jarenlang niet eens een hobby maar iets waar ik mijn werk van probeerde te maken. Ik heb aan het conservatorium in Rotterdam gestudeerd en heb zelfs mijn bachelor gehaald. Toch staat mijn klarinet sindsdien meer te verstoffen dan dat hij er bij wordt gepakt. Zonde, hoor ik je denken. Af en toe schiet dat ook wel eens door mijn hoofd. Echter zal er vast een reden zijn waarom ik de behoefte niet voel om de klarinet te pakken. Eens in de zoveel maanden pak ik het instrument erbij en speel ik een klein uurtje, dan is het leuk om even te doen. Toch een soort van hobby geworden, maar ook eentje die ik niet met enige regelmaat doe. 

 Lange tijd draaide bijna alles in mijn leven om deze instrumenten. De foto stamt nog uit de tijd dat ik.         op kamers woonde in Rotterdam. Hoe de tijd kan veranderen, he.


Breien

Vroeger was breien echt een deel van het dagelijks leven. Ik heb het als kind nooit geleerd, maar was er wel van overtuigd dat ik het ooit op een dag wilde leren. 2 jaar geleden was het zover. Ik kocht breinaalden bij de Xenos, een bolletje wol en pakte een uitlegvideo op Youtube erbij. Al gauw wist ik een tweepaar steken en ik ging aan de slag. Verder dan een paar onderzetters voor mijn moeder ben ik trouwens niet gekomen. De hobby was van zeer korte duur, haha! De breinaalden kwam ik laatst tegen bij het opruimen en ik heb besloten om ze weg te gooien. 

Puzzelen

Oke, deze hobby verwacht ik aankomend najaar toch wel weer op te pakken. Ik merk dat ik het heel gezellig vind om in de herfst en de winter een legpuzzel op tafel te hebben liggen. Ik ben gek op de puzzels van Jan van Haasteren, ik heb er momenteel 6 in de kast liggen. Ik doe ook wel eens een puzzelruil met mijn moeder, zus of vriendinnen. Het nadeel van de legpuzzels is dat ze wel in de weg liggen bij ons thuis. We hebben een relatief kleine eettafel (er kunnen vier personen aan zitten), dus als de puzzel er ligt is er geen plek meer om de hele tafel te dekken. Een puzzelmat heb ik nog niet geprobeerd, misschien omdat dit tegen mijn romantische beeld ingaat van de onafgemaakte puzzel waarvan je elke dag een paar kleine stukjes aanlegt. In het nieuwe huis hopen we een grotere tafel aan te kunnen schaffen, eentje van minimaal 2.20 meter lang. Dan is er plek zat voor een legpuzzel!

Animal Crossing

Tijdens de diverse lockdowns moesten we onszelf opnieuw gaan leren vermaken. Ik heb een aantal jaren geleden een Nintendo Switch gekocht en speelde daarvoor Mariokart op. Bij diverse mensen zag ik voorbijkomen dat ze Animal Crossing: New Horizons aan het spelen waren. Ik kon het uiteindelijk niet laten om dit spelletje aan te schaffen. Voor de mensen die het niet kennen een korte uitleg: Je ontwerpt een eigen poppetje en komt op een onbewoond eiland terecht. Dit eiland kan je helemaal gaan inrichten hoe jij het wilt. Er zit nog wel een verhaallijn in, maar het is vooral inrichten, fruitbomen onderhouden en onkruid wieden. Het spel gaat redelijk langzaam, maar dat was echt perfect tijdens het vele thuiszitten. Nu het zomer is en er veel weer 'mag', ligt het spel nu te verstoffen in de kast. Leuk tijdverdrijf was het zeker!Voor nu waren dit de hobby's van de laatste jaren die ik (helaas) niet meer doe. Vroeger als kind had ik uiteraard nog veel meer hobby's, misschien ook een keer leuk om daar een artikel aan te wijden. Wel is het zo dat ik, na het schrijven van dit artikel, toch weer ben gaan nadenken over bepaalde hobby's en wil ze misschien toch een tweede leven inblazen! Zo zie je maar wat er van komt :)

Liefs,

Marianne


Reacties

  1. Leuk om te lezen, Marianne! Doet me zelf ook nadenken over vergeten hobby's. Zo speelde ik als kind de trompet, maar het is al jaren geleden dat ik er nog zo eentje vast heb gehad. Een paar jaar geleden tekende ik ook veel en deed ik aan handletteren (dat was toen even hip). Misschien wel leuk om op een regenachtige dag nog eens te doen. :)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts