29. Creatief: Kleuren op nummer

Kleuren - Werkwoord
1. (ov) van kleur voorzien met potloden, stiften, waskrijt etc. 
2. ergatief een kleurverandering ondergaan.

 Hij kleurt van woede.

 Zijn das kleurt goed bij dat overhemd.
Een tijdje geleden schreef ik een artikel over mijn creatieve hobby's. Als ik eerlijk ben zijn het er eigenlijk te veel om allemaal bij te kunnen houden, maar ik kan gewoon niet kiezen! Ik vind het allemaal leuk om te doen. Wel merk ik dat ik bepaalde 'fases' heb in het creatief bezig zijn. Een paar maanden geleden was ik veel bezig met tekenen en schilderen, daarvoor zat ik elke dag te journalen. Tijdens de zomervakantie besloot ik om iets te proberen wat ik al een tijdje op het oog had: kleuren op nummer!


Dit is de voorkant van het werkboek. Op de achterkant staat de volgende tekst:

Extreme kleurpuzzels voor volwassenen: kunstwerken

Kleurfans kunnen hun hart ophalen aan dit nieuwe deel in de kleuren op nummer-serie! Onthul de dertig indrukwekkende kunstwerken door eenvoudigweg de kleurcodering aan de zijkant van de pagina te volgen. Van de Zonnebloemen van Van Gogh en Hokusai's Grote golf van Kanagawa tot Da Vinci's Mona Lisa. De mooiste werken liggen te wachten om door jou te worden ontcijferd. Urenlang creatief kleurvertier voor jong en oud gegarandeerd!

Het boek is het vierde deel in de reeks. Deel 1 en 2 zijn vooral dierenplaten. Deel 3 is gericht op architectuur van over de hele wereld. De boeken hebben allemaal dezelfde prijs, namelijk 9,99 euro. De boeken zijn eenvoudig te bestellen online, maar zijn ook ruim aanwezig is de diverse boekhandels en knutselwinkels!

Ik koos voor het vierde deel omdat deze mij het meest aansprak. Ik vind bezoekjes aan musea heel leuk (ondanks dat ik dat veel te weinig doe!). Ik ben heel erg benieuwd welke kunstwerken tevoorschijn gaan komen in het boek.


Als je het boek openslaat is dit wat je ziet. Een grote, op het eerste gezicht leeg lijkend, blad met aan de onderkant de kleurcodering aangebracht. De nummertjes die moeten worden ingekleurd zijn aangegeven in het lichtgrijs. Zeker 's avonds of met een bepaalde lichtinval zijn deze cijfertjes soms lastig te zien. Toch vind ik het een groot pluspunt dat ze licht zijn afgedrukt, hierdoor zie je ze niet meer als de plaat eenmaal is ingekleurd.


    De lichtgrijze cijfertjes zorgen ervoor dat de plaat straks mooi een geheel is. Dan kan het inkleuren beginnen! Toen ik het boek aanschafte kocht ik ook meteen een doos stiften, deze had ik nog helemaal niet! Ik besloot voor de 100-delige Crayola Supertips box te gaan. Deze stiften zijn relatief betaalbaar (nooit bij stil gestaan dat stiften behoorlijk aan de prijs kunnen zijn!) en je hebt meteen veel kleurtjes. De grote kleurkeuze is ook wel aan te raden bij het boek, want de kleurcodes liggen soms erg dicht bij elkaar qua kleur. Hoe meer keuze uit stiften, hoe "echter" de plaat op het origineel gaat lijken.
Op de bovenstaande foto, die helaas een beetje bewogen is, kan je zien dat bij lichte kleuren het nummertje er toch een klein beetje doorheen schijnt. Ikzelf vind dit niet storend, maar wel belangrijk om te vermelden. 

Het inkleuren werkt heel rustgevend en kan zo uren in beslag nemen! Heerlijk op een regenachtige zondagmiddag (zoals we die de laatste tijd vaak meemaken, hallo zomer?)
Het eindresultaat mag er ook zeker wezen! De volgende foto bevat een hele afgemaakte pagina. Wil je geen spoilers, dan moet je deze gauw even doorscrollen!

   Ik denk dat jullie wel kunnen raden welk kunstwerk dit is? :)

Ik vind het leuk dat ik er weer een creatieve hobby/uitlaatklep bij heb! Ik denk dat ik dit nog heel veel in het najaar zal gaan doen. Lekker 's avonds aan de keukentafel met een kopje thee, ik kan me er nu al helemaal op verheugen!

Liefs,
Marianne


Dit artikel is niet gesponsord.


Reacties

Een reactie posten

Populaire posts