25. Een willekeurige dag uit mijn week

Ik heb een aantal keer op deze blog een overzicht gegeven wat ik in een week doe/deed. Ik vind dat bij andere mensen altijd heel erg leuk om te lezen, alsof je exclusief kijkje in iemands leven hebt! Nu heb ik te weinig foto's gemaakt om een overzicht van mijn week te geven, dus besloot ik om een dag uit mijn leven te laten zien!

Maandag 15 maart 2021

Op maandag werd ik rond 8 uur 's ochtends wakker bij mijn ouders. Mijn man is voor langere tijd weg voor zijn werk en ik had afgelopen weekend geen zin om alleen te zitten. Ik was dus op zaterdagmiddag naar mijn ouders toegekomen en daar was ik deze ochtend nog steeds. Ik deed rustig aan en stapte de douche in. Mijn vader werkte thuis en mijn moeder had vandaag vrij, dus die was al druk aan het schoonmaken. 

In de ochtend las ik in het boek dat je hieronder ziet. Ik heb al aardig wat boeken uit deze serie gelezen, ze zijn allemaal zo goed! Van 4 van de boeken staat er een verfilming op Netflix, die raad ik ook zeker aan om te kijken. Het onderstaande boek ben ik al een keer eerder in begonnen, maar heb deze op een of andere manier aan de kant gelegd. Ik begon weer vooraan en zat er meteen weer helemaal in.


Rond half 12 pakte in mijn tassen in en vertrok richting huis, weliswaar met een tussenstop. Mijn ouders zwaaide me uit tot aan de hoek van de straat (dat doen ze altijd, zo leuk). Volgende bestemming: Rotterdam. Ik had namelijk een winkelafspraak gemaakt bij SΓΈstrene Grene! Deze afspraak stond om 1 uur 's middags gepland dus ik had nog wel wat tijd te overbruggen. Ik parkeerde m'n auto bij de P+R Kralingse Zoom en besloot een stuk te lopen richting het centrum. 
Tijdens het wandelen liep ik door mijn oude buurt heen. Ik heb in mijn studententijd in Rotterdam gewoond! Ik had hier al geen tijden meer gelopen en het voelde heel gek. Ik heb zelfs bovenstaande foto nog, maar dan uit 2016, dat ik aan het hardlopen was. Het klinkt misschien niet zo lang geleden, maar zo voelt het wel. Het voelt echt als een ander leven. Het lijkt me leuk om binnenkort daar ook iets over te schrijven op deze blog. 

Ik besloot dan ook maar meteen langs mijn oude studentenkamer/studio te lopen. Hier woonde ik! Ik heb alleen geen idee meer welk raam, gek is dat he. Dat bedoel ik dus met het gevoel alsof het een heel ander leven is geweest. Wel leuk om weer eens te zien en erachter komen dat in deze omgeving nauwelijks iets verandert is.


Zelfs het uitzicht vanaf de tramhalte was nog hetzelfde.


Om 1 uur 's middags was het dan zover! Ik hoefde nog eventjes te wachten voor de winkel en toen werd ik binnengelaten. Ik kreeg 20 minuten de tijd om rond te lopen en evt. vondsten af te rekenen. 20 minuten vond ik een kleine uitdaging, ik kan in deze winkel zo 45 minuten rondlopen als ik wil. Maargoed, ik mag absoluut niet klagen. Ik heb genoten! Ik vond het fijn om weer rond te kunnen lopen in een winkel en dingen "in het echt" te bekijken. Ik lijk nu heel materialistisch, en dat word ik misschien ook wel als ik in deze winkel rondloop. Heel fijn. 


Na het winkelbezoek ging ik terug naar de auto en reed naar huis. Het was nog best een stuk rijden naar huis. Gelukkig kon ik genieten van een show van Richard Groenendijk via Spotify, de autorit was zo voorbij!

Eenmaal thuis aangekomen had ik helemaal geen zin meer om te koken. Ik besloot daarom gewoon een diepvriespizza van Dr. Oetker te eten, lekker! Met het pizzaatje op de bank keek ik de film "The lady in the van", gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Ik vond het een vermakelijke film met heel veel bekende acteurs, waaronder Maggie Smith (Professor Anderling in Harry Potter), Alex Jennings (terug te zien in Netflix-serie The Crown),  Jim Broadbent (professor Slakhorn in Harry Potter) en meer.
Om half 9 's avonds ging de deurbel; mijn HelloFresh bestelling van deze week was er! Wij hebben nu een paar maanden lang iedere maand een box en het bevalt uitstekend. We kiezen 4 gerechten per week en het is elke keer een feestje als de doos binnenkomt. De gerechten die we deze week hebben:
- Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar
- Warme linzensalade met portobello en feta
- Spinaziestamppot met aardpeer en halloumi
- Platbroodpizza'smet champignons en mozarella


Nadat ik de koelkast had ingepakt vertrok ik naar boven. Ik ging naar "mijn" kamertje om een tekening af te maken waar ik dit weekend aan begonnen was. Ik was nog een kleine twee uur bezig en toen was 'ie af! Tijdens het inkleuren denk ik altijd dat het helemaal niks wordt. Toch zette ik door en ben ik eigenlijk heel erg tevreden met het eindresultaat!En op de onderstaande foto kan je zien hoe ik er ongeveer bij zit op zo'n avond. Na het hert begon ik aan een vogel, deze is nog lang niet af zoals je ziet. Tijdens het tekenen heb ik een voorbeeldfoto (die ik vind via Pinterest) er naast staan. Daarnaast vind ik het fijn om iets van achtergrondgeluid te hebben. Deze avond "keek" een oude livestream van Creachick, gezellig!


Rond kwart over 11 vond ik het wel genoeg en ging ik lekker naar bed!

Dit was mijn vrije maandag van deze week. De rest van de week moet ik gewoon werken, dus dit was echt even een lekker aanmodder-dagje!

Liefs,
Marianne

Reacties

  1. Leuk om dit te lezen! Dat boek heb ik ook nog in mijn boekenkast staan om te lezen. Dank voor de tip dat hij ook op Netflix staat, ben benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor je reactie! Ben benieuwd wat je er van vindt, van zowel het boek als de films op Netflix! :)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts