24. Wandelen

 


Vroeger als klein meisje vond ik wandelen niet zo veel aan. Mijn ouders namen mij en mijn broers en zus regelmatig mee uit wandelen en ik snapte het nut er niet zo van. Waarom zou je een grote ronde lopen zonder een specifieke reden om naartoe te lopen? Mijn ouders wisten me altijd mee te krijgen in ruil voor een ijsje.  Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en begrijp ik het steeds meer. Het gaat niet zozeer om de eindbestemming maar de reis zelf. Ik kan nu wel hardop zeggen dat wandelen een van mijn favoriete bezigheden is geworden,.

Samen met mijn man wandel ik regelmatig, het liefst 's avonds voor het slapen gaan. We bespreken de dag, spreken onze gedachtes uit over het nieuwe huis en lopen een standaard rondje. Nu met de avondklok is dat toch lastig en proberen we nieuwe dingen uit. Als het voor ons beide lukt gaan we er samen op uit en zoeken we nieuwe gebieden op. Zo kwamen we ook een keer uit bij Bergen (NH). Hier is een groot natuurgebied waar je uren kunt ronddwalen. De vorige keer dat we hier waren maakten we een tocht van 18 km (zonder eten, drinken en goede schoenen, oeps!) 

Vandaag ben ik alleen op pad gegaan. Het was mijn vrije dag, mijn man moest helaas werken.  Ik was redelijk vroeg wakker, dus ik maakte mezelf klaar en nam deze keer wel eten en drinken mee. Ik parkeerde de auto bij Schoorl en besloot het blauwe pad te nemen. Dat vind ik ook zo leuk aan dit gebied, er zijn heel veel routes uitgezet! De blauwe route bedroeg 10.1 km, dat leek mij een prima afstand. 


Onderweg maakte ik foto's en filmpjes, ik wilde graag mijn camera nog meer uitproberen. Ik heb genoten van deze wandeling, verschillende landschappen kwamen voorbij. Ik begon in het bos, liep door de duinen en kwam uit bij het strand! Prachtig. Uiteraard heb ik alle filmpjes wederom gebundeld in een korte video. Ik vind het leuk om de video's te maken en terug te kijken, gewoon voor mezelf. Hopelijk vinden jullie het ook leuk om deze te zien.Liefs,

Marianne

Reacties

 1. Wat een fijne wandeling. Het strand is zo mooi. Ik vind het echt jammer dat ik niet bij het strand woon.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie! Strand is inderdaad heel erg fijn, maar het bos blijft voor mij favoriet :)

   Verwijderen
 2. Wat een fijne wandeling! Ik zou vaker naar het strand willen, gaan we ook zeker doen deze zomer <3

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts