23. Ik heb een camera gekocht!

 ca·me·ra (dev(m)meervoud: camera's)

foto- of filmtoesteleen digitale camera die opnamen op schijf vastlegtverborgen cameracamera waarmee personen worden gefilmd zonder dat die dat weten

Al maanden was ik aan het twijfelen om een camera te kopen. Ik maak veel korte video's en foto's tijdens het wandelen, dat vind ik leuk om terug te zien. Echter vielen de foto's me altijd toch wat tegen. Vooral de diepte in de kleuren en het contrast van het landschap is moeilijk vast te leggen met een iPhone XR. Steeds meer bezocht ik diverse sites om mijzelf in te lezen over handige compactcamera's met mooie kwaliteit.
Maar ja, een camera heeft een prijskaartje. Aangezien mijn man en ik een huis hebben gekocht zitten we toch meer op onze uitgaven te letten. Een camera van een paar honderd euro is dan geen logische uitgave. Dat zorgde ervoor dat het meer dan een half jaar heeft geduurd voordat ik daadwerkelijk een camera kocht. Ik overlegde met mijn man en vertelde mijn overwegingen om de camera aan te schaffen. Hij was gelukkig meteen enthousiast en haalde me over de streep.
Ik heb grondig onderzoek gedaan naar een camera die bij mij past, al zeg ik het zelf. Uiteindelijk ben ik uitgekomen op de Canon G7X Mark II. Wie regelmatig een video van een bekende youtuber kijkt kent deze camera ongetwijfeld. Ik zocht de specificaties van de camera op, vergeleek deze met anderen en keek talloze filmpjes met reviews van de camera. Hierdoor kon ik een goede beslissing maken: dit wordt mijn camera.
Ik heb de camera gekocht via Coolblue en bestelde meteen een klein statief en een geheugenkaart erbij. Ik besloot de camera op te halen bij een click & collect punt (helemaal in de stijl van nu, haha!). Dit verliep allemaal prima en ben zeer te spreken over de service.
Uiteraard kon ik niet wachten om de camera uit te proberen. Ik heb diverse foto's gemaakt en ben zeer over de kwaliteit te spreken. Wel wil ik me nog helemaal in gaan lezen over de diverse instellingen om zo tot het mooiste plaatje te komen.Zie hieronder een aantal voorbeelden van foto's die ik heb kunnen maken.De kleur blauw van de lucht alleen al vind ik fantastisch uitkomen op de bovenstaande foto's. Wel zie je bij de bovenste foto dat scherpstellen nog wel een punt van aandacht is.


Uiteraard ook even het schermpje uitgeklapt om een schaamteloze selfie te maken.

Tot slot heb ik ook een korte video kunnen maken met alle testbeelden die ik heb gemaakt. 

Liefs,
Marianne

Reacties

Populaire posts