21. De 25 levensvragen tag

 De laatste tijd vind ik het moeilijk om leuke artikelen te maken voor deze blog. Dat maakt opzicht niet zoveel uit, ik leg mezelf geen druk op. Deze blog is namelijk gewoon voor de 'fun'! Op de site van endlessweekend.nl vond ik deze tag terug, en het leek mij leuk om deze vandaag te beantwoorden. Hoe ziet de homescreen van je telefoon eruit?

Als ik mijn telefoon er bij pak zie ik eerst het vergrendelscherm. Momenteel heb ik een foto van onze bruiloft als achtergrond! Toen we net waren verloofd keek ik er al naar uit om de trouwfoto's te hebben, haha! Ik heb namelijk helemaal niet veel foto's waar ik samen met mijn man op sta, geen idee waarom eigenlijk. Ik ben onwijs blij met de foto's die gemaakt zijn op onze trouwdag, een van mijn favorieten heb ik daarom uitgekozen voor het vergrendelscherm.

Als ik mijn telefoon ontgrendel heb ik als achtergrond een foto van mij op de Preikestolen in Noorwegen. Ik ben daar in 2017 geweest en het gebied is prachtig. Ik had het geluk dat we tussen de fjorden door voeren, een uitzicht dat ik niet snel zou vergeten. Hiervoor had ik gewoon een standaard achtergrond van Apple, dit bevalt mij vaak goed aangezien dit mooie en scherpe afbeeldingen zijn. 


Je loopt een kroeg in. Wat bestel je?

Oh, wat zou het fijn zijn als dit weer kon zeg! Ik spreek vast niet alleen voor mezelf als ik zeg dat even spontaan een drankje drinken in een kroeg hoog bovenaan mijn lijstje staat. Ik denk dat ik voor een lekkere fruitige, rode wijn ga! Of misschien een cocktail, ik kan niet kiezen. Als het een cocktail wordt dan kies ik voor de Moscow Mule; lekker met wodka en gemberbier, hmm!

Wat is je favoriete film?

Dat is wel een hele lastige vraag, er zijn zoveel films in verschillende genres die mij aanspreken. Als ik dan toch een favoriet moet kiezen zijn het de boekverfilmingen van Serie Q van schrijver Jussi Adler-Olsen. Dit zijn Deense misdaadromans. De boeken waren al steengoed, maar de films zijn ook echt onwijs spannend! Deze wil ik je dan ook graag aanraden.

Een greep uit mijn andere favoriete films zijn: The Age of Adeline, Mamma Mia (deel 1 & 2), Harry Potter reeks, Weg van jou, The Great Gadsby etc. Wat is je guilty pleasure op het gebied van TV?

Ik kijk heel erg graag naar BinnensteBuiten op npo2. Het is een knus programma vol met interieur, tuinieren, koken en klussen. Het zit soms echt tegen het kneuterige aan, maar oh wat is het heerlijk om naar te kijken. Ik kijk dit programma standaard als ik bij mijn ouders op bezoek ben, samen met mijn moeder op de bank met een kop thee. Gezellig!

Wat is het laatste liedje dat je geluisterd hebt?

Als ik mijn Spotify open zie ik dat het laatste liedje dat ik geluisterd heb van The Blues Brothers is, namelijk Theme from Rawhide. Deze heb ik geluisterd toen ik samen met mijn man in de auto zat. Vaak als we lang in de auto zitten doen we een soort quiz. De bijrijder zet bepaalde liedjes op, de bestuurder moet raden welk het liedje is (uiteraard als het verkeer het toelaat, veiligheid voorop!). Zo komen we af en toe op leuke ontdekkingen uit. 

Naar wie was je laatste appje?

Het laatste appje stuurde ik in een groepsapp met twee vriendinnen. 

Wat was je eerste e-mail adres?

Haha, dat kan ik helaas niet vertellen aangezien ik dit e-mailadres nog steeds gebruik! Gelukkig was deze niet al te gênant met iloveanubisbeertjeknuffel@.... com 

Waar kun je je enorm aan ergeren?

Als meerdere, kleine dingen niet gaan zoals ik wil. Dat kan van alles zijn, van drie keer achter elkaar iets laten vallen tot een pan net iets te hard in de gootsteen neerzetten. Nu klinkt het net alsof ik mijn heel snel erger, maar ik erger mij vooral als al dit soort dingen in een tijdspanne van tien minuten na elkaar gebeuren. Waar je je maar druk over kunt maken, he!

Wat is je meest awkward moment ooit?

Oef, dat zijn er zo veel geweest. Ik probeer ze altijd maar zo snel mogelijk te vergeten. Ik kan mij nog wel een ding goed herinneren en ik krijg weer de kriebels als ik er aan terugdenk. Het was in de brugklas (dat is dus meer dan 15 jaar geleden!). We hadden gymles en gingen aan de slag met een basketbal. Voor de gymles was het gebruikelijk dat je je telefoons en andere waardevolle spullen in een box legde. Ik weet nog steeds niet waarom, maar iemand had de doos vlak onder het basketbalnet neergezet. Marianne kreeg de bal, dribbelde naar de basket, bal ging in de basket! Yes, dacht ik. Maar ik volgde de bal met mijn ogen en ik zie hem zo in de doos stuiteren. Aii. Ondanks dat ik vond dat dit niet mijn schuld was kreeg ik wel allemaal boze gezichten naar me toe. Opmerkingen als: 'Ja, daar zit nu een kras op' en 'Wat doe jij nou?' slingerden naar mijn hoofd. Het huilen stond mij nader bij dan het lachen. En nog steeds eigenlijk, terwijl ik er niks aan kon doen. Gelukkig is het allemaal met een sisser afgelopen, maar iedere keer als ik er aan terugdenk krijg ik een kop zo rood als een boei. 

Wat is je favoriete dag van het jaar?

Dan kies ik toch voor Kerst! Het is dan zo gezellig, zo knus, lekker eten, fijn gezelschap. Ja, ik hou ervan!

Wat is je favoriete emoji?

Ik gebruik heel vaak de emoji met de twee traantjes met de betekenis 'huilen van het lachen'. 

Katten of honden?

Honden. Ik wil heel graag in de toekomst een hond, het lijkt me zo leuk! Vroeger hebben wij thuis heel lang een kat gehad, vanaf toen ik klein was tot mijn 19e. Dat vond ik ook heel erg gezellig, maar helaas heb ik de afgelopen jaren een allergie ontwikkeld voor katten. Heel jammer, want ze zien er zo knuffelbaar uit.

Utrecht of Amsterdam?

Allebei niet echt mijn favoriete steden als ik eerlijk ben. Als ik dan toch een keuze moet maken kies ik toch voor Amsterdam, omdat ik hier iets vaker kom dan in Utrecht. 

Koffie of thee?

Thee! Ik lust ook zeker koffie, vooral cappuccino (alias kinderkoffie) vind ik lekker. Toch kies ik voor thee, zeker al die keuze in smaakjes vind ik een groot pluspunt!

Serie of film?

Ik kies voor film. Een serie vind ik lastig om te volgen, ik heb er niet het geduld voor. Overigens wil dat niet zeggen dat ik geen series volg. Ik zit iedere vrijdagavond trouw voor de televisie om naar Flikken Maastricht te kijken, dat vind zo'n goede serie. 

Groot-Brittannie of de Verenigde Staten?

Ondanks dat ik gek ben op Groot-Brittannie kies ik toch voor de Verenigde Staten. In de VS heb je zoveel verschillende soorten landschappen en steden, het aanbod is gigantisch. Zelf ben ik alleen nog maar in Washington, New York en Rhode Island geweest. Deze reis was geweldig en ik zou graag nog een keer richting westkust of Texas willen!


Vlees of vis?

Vis! 

Drank of drugs?

Drugs is een absolute no go. Een drankje op zijn tijd vind ik lekker, maar ik ben absoluut geen vaste drinker. Eigenlijk is het dus geen van beide. 

Spice girls of Backstreet boys?

Beide eigenlijk iets voor mijn tijd, maar ik kies vol overgave voor de Spice Girls! Als ik met vriendinnen in de auto zit zet ik standaard een nummer van de meidengroep op. Lekker meebleren op de  vrolijke deuntjes. 

Sesamstraat of Villa Achterwerk?

Ik keek het allebei vroeger, maar de ultieme favoriet is toch Sesamstraat. Dat was vaste prik voor het slapengaan. 

Bert of Ernie?

Vroeger had ik Ernie gezegd, tegenwoordig kan ik ook dubbel liggen om Bert. Zijn humor is zo droog, haha!

Buurman of Buurman?

Hmm, ik denk Buurman.

Meest random feitje over jezelf?

Ik ben een beetje hypermobiel. Als ik mijn armen en benen strek, overstrekken ze automatisch. Geen last van, maar je hebt er ook niks aan!

De belangrijkste levensles die je in de afgelopen jaren hebt geleerd?

Geluk vind je niet alleen in hele grote dingen, zoals verre vakanties en grote feesten. Geluk zit in de meest kleine dingen, in de kleine hoekjes waar je het niet verwacht. Ik probeer deze momenten steeds meer te herkennen en te pakken, het maakt het leven zoveel leuker! Daarnaast probeer ik van de positieve dingen extra te genieten, afgelopen jaren heb ik geleerd dat deze momenten zo kunnen omslaan in negatieve dingen. Deze minder leuke dingen horen helaas ook bij het leven. Je moet daar doorheen en dat kost tijd, maar het zijn ervaringen die je nooit meer loslaten en waar je uit-ein-de-lijk sterker uitkomt (ja echt, heel cliché, maar waar)


 Liefs, 

Marianne

Reacties

  1. Yes Age of Adeline, goeie film! Heel mooi wat je op het einde zegt. Je weet niet hoelang je geluk kan duren, dus je moet van elk moment genieten. Als je moois ziet overal waar je gaat en kijkt, dat kan niemand je meer afpakken.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts