20. Creatief bezig zijn

 Creatief bezig zijn is echt mijn hobby (geworden). Laatst deelde ik al mijn favoriete plekje in huis met jullie. In dit kleine kamertje kan ik zo uren bezig zijn met van alles. Het is zeer uiteenlopend, van in een dagboek schrijven tot aan bouwpakketten in elkaar zetten. Ik vind het heerlijk om te doen en even de tijd te verliezen. Op de achtergrond staat vaak een livestream van Creachick aan. 9 van de 10 keer kijk ik deze overigens niet live, maar dat maakt niets uit. Het is gezellig op de achtergrond en ze duren lekker lang!

In dit artikel ga ik jullie een paar van de dingen laten zien die ik maak. Ik ben absoluut geen kenner of vergevorderde, ik ben gewoon een lekkere amateur hobbyist! 


- Journallen -


Het begon allemaal met journallen. Een half jaar nadat we hier kwamen wonen ontdekte ik de filmpjes van Creachick. Zij maakte verschillende spreads in haar journal en liet dit zien in haar video's. In mijn studententijd heb ik wel eens vaker geprobeerd om een bullet journal bij te houden, uiteraard zonder resultaat. Maar in de video's van Creachick liet ze zien dat het niet alleen maar een boekje vol met to do's en agendapunten hoeft te zijn, je kan het ook indelen als een soort dagboek. Toen dacht ik meteen: Dit wil ik ook!  Ik kocht een donkerblauwe Leuchtturm 1917, een paar papierblokken en stickers bij de Action en ging aan de slag. Al gauw was ik verkocht, wat is dit leuk om te doen zeg! 

Inmiddels is het journallen een beetje op de achtergrond geraakt. De donkerblauwe journal is vol, hier staat ruim een jaar in beschreven. Ik ben daarna begonnen met een nieuwe bordeauxrode journal, ook van Leuchtturm, maar deze is nog maar voor de helft gevuld.  Ik wil niet zeggen dat ik het per se zat ben, maar ik ben er achter gekomen dat ik veel meer dingen leuk vind om te doen. Ik wil niet dat een journal als een verplichting begint te voelen, dus heb ik ervoor gekozen om deze even aan de kant te leggen. Wel ben ik erg trots op het resultaat en ik kan niet wachten om deze dagen over een aantal jaren terug te lezen!

- Dagboek bijhouden -


Het journallen ligt misschien op een laag pitje, maar ik vind het nog wel leuk om af en toe op te schrijven wat me bezig houd. Ik kocht daarom een nieuw Leuchtturm notitieboekje, deze keer in het olijfgroen. Deze houd ik bij als een soort dagboek. Ik schrijf er niet dagelijks in, eerder twee maal in de maand. Af en toe merk ik aan mezelf dat het fijn is om dingen op te schrijven, zodat je ze herinnert maar ook zodat je ze even vergeet. Ik ben begonnen in dit boekje om onze trouwdag tot in de kleinste details te beschrijven. Erg leuk om te doen en ik hoop dat ik de dag, inclusief de kleinste details, nooit zal vergeten. 

- Miniatuurhuisjes bouwen -

Tijdens de eerste golf van het Coronavirus zocht ik iets om te doen in de avonduren. Overdag zat ik al de hele dag boven voor het werk, dus in de avond wilde ik gezellig beneden zitten. Na een week alleen maar tv kijken zocht ik iets dat ik kon doen. Ik was deze miniatuurhuisjes al vaker tegengekomen. Nu besloot ik om er eentje te bestellen om te kijken wat het precies is. Als je op bol.com in de zoekbalk 'miniatuurhuisje' of 'modelbouw' typt kom je bij verschillende soorten huisjes uit. Ik koos voor dit bovenstaande huisje en ging aan de slag. Het is heerlijk om te doen, maar het is ook een gepriegel! Alles wat je in het huisje ziet staan moet je bouwen. Van het keukentje tot aan het boekje dat op tafel ligt. Ik ben er meer dan een maand zoet mee geweest en het resultaat vind ik erg leuk! Mijn man vond het in ieder geval ook heel gezellig dat ik 's avonds lekker zat te freubelen terwijl hij tv keek of iets las.


- Schilderen -


De hobby die ik het afgelopen jaar heb 'ontdekt' is toch wel schilderen. Het begon met het schilderij rechtsboven, een Bob Ross schilderij. Op Youtube staan diverse instructievideo's waar Bob Ross beroemd mee is geworden. Ik kocht op een dag wat schildersdoeken en verf bij de Action en deed gewoon eens een poging. Het resultaat (van een afstandje) is echt geweldig! Meteen wilde ik er meer maken. In totaal heb ik er drie gemaakt, waarvan er twee aan de muur hangen sinds kort. Ik vind het erg gezellig staan.

Vorige week wilde ik weer eens iets schilderen, maar deze keer wilde ik niet een landschap maar iets anders schilderen. Ik besloot een van de trouwfoto's na proberen te maken. Het werd een beetje 'Popart' achtig, maar ik ben er zelf behoorlijk trots op. Ik ben er de hele avond mee bezig geweest en plaatste deze vervolgens trots op Instagram en Facebook stories. Ik kreeg veel leuke reacties hier op, daar werd ik stiekem wel heel erg blij van. Inmiddels ben ik bezig met een nieuw, kleiner schilderijtje van een Carolina- eend (in het engels een woodduck). Wanneer deze af gaat zijn? geen flauw idee.


- Tekenen -


De laatste hobby die ik momenteel uitoefen is tekenen. Vorige week ging ik in de avond naar mijn ouders toe en wilde daar ook iets te doen hebben. Ik vond het een beetje een gedoe om alle schilderspullen mee te nemen, dus ik besloot mijn schetsboekje mee te nemen. Ik vond ergens onderin een laatje nog wat kleurpotloden, die gingen ook mee. Ik zocht op Pinterest naar interessante vogels om te tekenen en kwam toen bij de blauwe reiger uit. De reiger die we regelmatig langs de sloot zien staan. Ik besloot het te proberen en dit is het resultaat. Het resultaat is echt veel beter dan ik had durven hopen! Mijn ouders waren zelfs ietwat verbaasd, die wisten niet dat ik dit kon (wist ik zelf ook niet!) Deze hobby wil ik zeker vaker gaan doen!

De aller allerlaatste hobby is eigenlijk deze blog bijhouden, dat doe ik met veel plezier! 
Heb jij nieuwe hobby's ontdekt de laatste tijd?

Liefs,
Marianne


Reacties

 1. Waarom had ik tot hiervoor nog nooit van miniatuurhuisjes bouwen gehoord? Ik weet nu al dat dit mijn favoriete nieuwe hobby wordt, dankje voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wauw wat ben je toch mega creatief zeg, ziet er goed uit! Ik probeer ook echt mijn bulletjournal op te pakken.. maar soms is dit best wel lastig. Ik heb teveel hobby's heb jij daar ook last van?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Herkenbaar, ik heb er eigenlijk ook te veel haha. Elke dag kijk ik gewoon waar ik het meeste zin in heb, dus de ene periode is het meer tekenen en de andere periode meer journallen :) bevalt tot nu toe prima! Succes met je bulletjournal!

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts