17. Onze Kerstversiering
In oktober begint het bij mij altijd al te kriebelen. Ik begin na te denken welke kerstversiering ik al in huis heb, struin Pinterest af voor nieuwe ideeën en sta nog net niet iedere dag in een tuincentrum. 

De laatste maanden van het jaar staan helemaal in het teken van Kerst bij ons thuis (en ja, mijn aandeel is onwijs groot hierin). Ik geniet intens van het bezoeken van tuincentra om de perfecte kerstbal te vinden. Twee jaar geleden, toen wij net samenwoonden, hadden we allebei nog geen kerstspullen. Ik ben toen helemaal los gegaan, heerlijk. Inmiddels hebben we een aardige verzameling, dus neem ik alleen nog de exemplaren mee die ik het echt waard vind. 

Hieronder vind je een kleine impressie hoe ons huis er uit zag richting Kerst. Ik zal de herkomst van de producten vermelden als ik dit nog weet!Een paar weken voor Kerst stelde ik aan mijn man voor om de kaasfondue er weer eens bij te pakken. Dit vind ik heerlijk om te doen in het najaar. Gezellig kaasfonduen met de kerstboom en kerstmuziek op de achtergrond. Ik straal dan de hele avond, dat kan ik je verzekeren. 

De kaasfondueset hebben wij 2 jaar geleden aangeschaft en is van Le Creuset. Het is een prijzige set maar zeker een aanrader, we hebben er heel veel plezier van!
Het servetje komt van H&M Home, een mistletoe met de tekst: " Misteltoe Kisses & Holiday Wishes"
Het mooie lichtgrijze tafelkleed is van HEMA, dit jaar gekocht.


Dit jaar waren we extra vroeg met de kerstboom, we kochten deze het laatste weekend van November! Dit kwam gewoon handig uit (dat vond ik helemaal niet erg!)
Wij kopen ieder jaar onze kerstboom bij het lokale tuincentrum. Dit jaar besloten we voor een kerstboom zonder kluit te gaan, dit is erg goed bevallen!
Het "kleurenthema" (verschrikkelijk woord vind ik het eigenlijk, maar het past wel nou eenmaal lekker) van de boom bestaat uit een rood en donkerblauw. De ballen worden afgewisseld door enkele Notenkrakerpoppetjes. Onder de boom stond een klein kerkje. Dit huisje van Lemax kreeg ik van mijn schoonouders, heel erg blij mee! Het licht dat uit de raampjes komt is zo ontzettend sfeervol, je wilt echt even binnenkijken om te zien hoe het er daar uitziet. 


Op het tvmeubel vind ik het ook altijd leuk om wat kerstachtige dingetjes neer te zetten. Het paardje aan de voorzijde is een Dalahäst uit Zweden. Deze paardjes zijn het symbool van het landschap Dalarna. Dit exemplaar heb ik vorig jaar gekocht in Stockholm (dus niet in Dalarna), een stedentrip waar ik nog vaak aan terugdenk. Het herinnert me aan een stedentrip vol met een oneindig gelukzalig gevoel en, niet te vergeten, de verloving!

Het kerstboompje dat daarachter staat is van Søstrene Grene, deze heb ik dit jaar gekocht. Ik ging dit jaar overigens helemaal los bij deze winkel, wat een leuke spullen hebben ze daar. In combinatie met de klassieke muziek in de winkels kon ik daar makkelijk een uur ronddwalen als ik dat wilde.

Tegen de muur staat een Zweeds prentenboek, het verhaal van de Notenkraker. Deze kocht ik vorig jaar in Uppsala om deze te gebruiken bij mijn poging tot het leren van de Zweedse taal. Ik leer nog steeds, maar vlug gaat het niet (maar dat terzijde).  Dit boek staat vol met prachtige prenten en roept brengt het kerstgevoel tot leven. Heel erg blij dat ik dit boek destijds heb gekocht.


Onze trap bevindt zich in de woonkamer, daaronder staat de bank. Ik vind het wel wat hebben, eigenlijk. Het is daarnaast ook een perfecte plek om wat kerstdecoratie op te hangen! De ster kocht ik wederom bij 
Søstrene Grene. De twee okergele kerstballen hangen er stiekem sinds vorig jaar Kerst, oeps! Ik vind ze gewoon zo leuk kleuren bij het interieur, maakt het speels, maakt het huiselijk. De kerstballen kocht ik vorig jaar bij Intratuin.


Dit was mijn missie qua kerstinkopen dit jaar. Vorig jaar in Stockholm werd ik verliefd op de grote gebouwen die voor elk raam zo'n kaarsenbrug hadden staan. Vroeger als kind keek ik er altijd al naar, maar ik vond ze ergens ook wel onwijs ouderwets. Na de reis van vorig jaar wist ik dat ik voor de volgende Kerst een kaarsenbrug in huis wilde. De zoektocht duurde iets langer dan ik van tevoren had bedacht. Zoals ik al eerder vermelde vond ik ze ouderwets en geloof me, dat zijn ze ook. Om een mooi exemplaar te vinden moest ik toch wel een aantal winkels aflopen. En opeens liep ik er tegenaan bij het plaatselijke tuincentrum. Er was keuze uit de kleuren rood, wit en houtkleurig. Ik nam de houtkleurige mee en als een kind zo blij zette ik deze meteen in het raamkozijn neer. Deze foto stuurde ik mijn moeder en ik kreeg de reactie: "Wat ouderwets, maar ook wel heel gezellig eigenlijk!" 
Ik heb er heel erg van genoten deze kerst en ik vind het jammer dat deze straks weer de doos in gaat.

Dat waren onze kerstdecoraties dit jaar. Het huis voelde zo gezellig en knus aan, vooral 's avonds. Helaas gaan de items binnenkort de doos weer in om volgend jaar weer uitgepakt te worden.

Dit was tevens de laatste blogpost van dit jaar. Fijne jaarwisseling en ik wens jullie een gezond, gelukkig 2021 toe!

Liefs,
Marianne
Reacties

Populaire posts