12. Mijn afgelopen week #39

Vandaag is het weer tijd voor een kijkje in mijn afgelopen week! Ik mocht weer veel leuke dingen doen, kijk maar gauw!--------------Week 39----------------


Maandag 21 september 2020 

Maandag, helaas is het weekend weer voorbij. Momenteel bestaan mijn werkweken uit maximaal 3 dagen, dat komt omdat ik momenteel in een interne opleiding zit. Hiervan zijn de laatste paar weken aangebroken, en dat betekent dat ik momenteel bezig ben met examens! Spannend.

Vandaag ging mijn examen niet zo lekker, aangezien dit de eerste van de reeks was. Ik was behoorlijk zenuwachtig en kwam voor aardig wat verrassingen te staan, waardoor het allemaal niet zo lekker lukte. Hier baalde ik natuurlijk enorm van, de rest van de dag heb ik dan ook niet zoveel gedaan. 

In de middag maakte ik wel mijn eerste artikel in de reeks "Mijn afgelopen week" die kan je hier teruglezen.Elke avond probeer ik een avondwandeling te maken om zo aan mijn dagelijkse stappen te komen. De afgelopen maanden wilde ik per se elke dag de 10.000 stappen halen, hier ben ik inmiddels een beetje van afgestapt. Het wandelen is bedoeld om even te ontspannen en dingen van je af te zetten, juist niet om extra eisen te stellen aan jezelf. De zonsondergang kleurde het beeld buiten prachtig, helaas is het toch altijd moeilijk om vast te leggen. Toch een kleine sfeerimpressie in een foto!
Dinsdag 22 september 2020 

De werkdag begon weer vroeg, om 07.30 uur om precies te zijn. Vandaag ging het al een stuk beter op het werk, en haalde ik mijn examen ook! Dat was een hele geruststelling na gisteren. Om 12 uur begon mijn weekend al, mijn docenten adviseerden me om te ontspannen en rust te nemen. Dat advies ga ik zeker ter harte nemen. Ik stapte na de werkdag de auto in en reed weer naar huis (onderweg luisterde ik 'Stoffe Jongens' van Bert Visscher, blijft hilarisch!)

In de middag moest ik echt even bijkomen van alle stress die rond de examens hingen. Ik wilde niet heel de tijd op mijn mobiel naar filmpjes kijken, dus besloot ik er een puzzelboekje bij te pakken. Japanse puzzels zijn mijn favoriet, ik ben daar een aantal uur zoet mee geweest!


In de avond was het tijd om de schoenen aan te trekken, ik had namelijk afgesproken om te gaan eten bij La Cubanita met twee vriendinnen! We konden pas om 19.30 uur terecht, maar dat vonden we allemaal geen probleem. We aten ons helemaal vol (ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik eet standaard te veel bij dit soort restaurants) Een groot favoriet van mij is de manchego, die bestelde ik vanavond dan ook weer meerdere keren!
We bleven nog wat natafelen en rond 22.30 uur vertrokken we weer richting huis. Thuis zat ik nog even op de bank maar besloot al snel om lekker te gaan slapen. Ik had online een video gezien over haren krullen zonder stijltang. Het concept is dat je je haar als het ware 'vlecht' om het lint van je badjas. Hier slaap je een nachtje mee en de volgende ochtend is je haar gekruld. Ik besluit om dit eens te proberen en ga met een heel charmant kapsel naar bed!

Woensdag 23 september 2020 
Heerlijk! Ik heb eindelijk de hele nacht door kunnen slapen! De afgelopen weken lukte me dat steeds niet, en dat begon aardig frustraties op te wekken. Ik werd om kwart voor 7 uitgerust wakker, maar besloot toch nog even te blijven liggen (het weekend was tenslotte begonnen!)
Om half 9 kwam ik mijn bed uit, stapte onder de douche, en begon mijn haar voorzichtig te bevrijden van het lint van de badjas. En eerlijk waar: het werkt! Mijn haar was mooi gekruld zonder enige vorm van hitte! Gedurende de dag zakte de krullen er langzaam uit, maar dat gebeurt ook als ik een krultang gebruik. Ik ga dit zeker vaker doen!

In de ochtend maakte ik wederom een Japanse puzzel (het werkt zo verslavend!). Daarna besloot ik om mijn kast herfst- en winterproof te maken. Mijn kledingkast was al een tijdje een rotzooi, dus nu was daar de perfecte gelegenheid om het mooi op orde te krijgen. De jurkjes en de t-shirts gingen op de plank en de truien en vesten gingen aan de haakjes. Ik kan hier zo van genieten! Ik hou echt van de kleuren die in mijn kast hangen. Laat die kou maar komen!


In de middag haalde ik een pakketje op bij een bezorgpunt van DHL, de trouwbedankjes zijn binnen! Althans, de verpakkingen voor de trouwbedankjes zijn binnen. Het zijn mooie hexagonpotjes, die normaal gesproken eigenlijk gebruikt worden voor honing. Ik heb er andere ideeen mee, maar die laat ik nog even geheim. Ik ben in ieder geval super blij dat ze binnen zijn!


Voor het avondeten probeerde ik de Chinese tomaten-pindasoep te maken die mijn moeder heel vaak maakt met verjaardagen. Eigenlijk was het recept heel simpel; meer dan een bami groentepakket, een pakje Chinese tomatensoep en een halve pot pindakaas is het niet. Op de foto was de soep nog iets te dik, na de foto heb ik er toch nog extra water bij gedaan. Bijna net zo lekker als die van mijn moeder, haha!

Na het avondeten stapte ik in de auto en reed ik naar mijn ouders. Morgen moeten mijn vader en ik vroeg op pad, dus het is handiger als ik daar de komende nacht blijf slapen!

Donderdag 24 september 2020 
Ondanks dat ik vandaag vrij heb, staat de wekker toch om 7 uur 's ochtends! Deze ochtend ga ik op pad  met mijn vader. Allereerst moet de auto van mijn vader naar de garage voor onderhoud, dus ik rij achter hem aan om hem op te halen. Nadat alles bij de autogarage is geregeld rijden we door naar Rhoon, waar we iets te vroeg voor onze afspraak zijn. Vandaag gaan we namelijk de kerk bezoeken waar het kerkelijk huwelijk gaat plaatsvinden! Ik was er nooit eerder geweest, ik had deze kerk gereserveerd omdat er qua afstand met de trouwlocatie geen andere mogelijkheid was. Maar dat maakte allemaal niks uit, want wat een prachtige kerk is dit! Mijn vader en ik keken onze ogen uit. Het betreft de dorpskerk in Rhoon, een oud kerkje uit de 17e eeuw. We werden heel vriendelijk ontvangen door de koster, we mochten alles bekijken. We hebben hier een uurtje gepraat en zijn toen met een tevreden gevoel weggegaan. Ik heb zo veel zin in onze bruiloft!Na het bezoek aan de kerk reed ik met mijn vader richting de Makro, omdat ik nog een aantal dingen nodig had. Ik vind de Makro altijd zo'n leuk uitje, ik blijf me verbazen over de bizar grote verpakkingen die bestaan van bepaalde producten (die literemmers mayonaise, wow!) 
In de winkel kwamen we hele grote knuffels tegen! Toen het dochtertje van mijn zus een paar jaar geleden geboren werd, had ik voor haar een groot knuffelkonijn gekocht. Mijn zus was er niet echt weg van (want nam veel ruimte in;) ) maar mijn nichtje is helemaal gek op dat konijn, haha!  Inmiddels is ze zwanger van haar 3e kindje en maakte ik een foto van de grote knuffels in de Makro om deze vervolgens naar haar te versturen met de tekst: "Kan ik hem alvast meenemen?" 
Gelukkig kunnen we er allebei om lachen!

 


Na het bezoek aan de Makro begonnen mijn vader en ik toch wel trek te krijgen. We besloten (lekker slecht!) een Whopper te halen bij de Burger King. Deze smaakte prima, precies wat we nodig hadden op dat moment. 

We reden weer terug naar mijn ouderlijk huis, waar ik me in de middag vermaakte met Japanse puzzels en een badsessie. Helemaal prima! In de middag kon de auto van mijn vader weer worden opgehaald, ik zette hem af bij de garage.

De rest van de avond heb ik niet zo veel gedaan, ik was aardig vermoeid van al het geregel en spanningen deze week. Ik besloot dan ook vroeg naar bed te gaan, lekker in 'mijn' slaapkamer in het huis van mijn ouders.

Vrijdag 25 september 2020 
Wederom een vroege ochtend, maar dat maakte zeker niet uit want vandaag zie ik mijn vriend weer! Hij werd door collega's afgezet bij een pompstation in de buurt van mijn ouders en ik haalde hem daar op (nadat ik eerst bij het verkeerde pompstation stond, oeps!) Superblij dat we elkaar weer zagen, zo'n week duurt toch altijd net te lang!

We reden terug naar het dorp waar mijn ouders wonen en gingen richting de winkels om babycadeautjes te halen, we gaan vandaag namelijk op babybezoek! De broer van mijn vriend is voor de tweede keer vader geworden, deze keer van een mooie dochter! We kochten een paar bordjes en een lief slabbetje en reden vervolgens door naar de broer van mijn vriend. Wauw, wat is zo'n baby dan opeens weer klein zeg! Gelukkig was zowel moeder als dochter gezond en wel uit de bevalling gekomen, dat is zeer positief! We bleven een klein uurtje op bezoek en toen besloten we weer weg te gaan. 

Na het babybezoek reden we naar de ouders van mijn vriend, daar mochten we blijven eten! Altijd fijn als er voor je gekookt wordt. 
In de avond hadden mijn vriend en ik een afspraak met de fotograaf voor onze bruiloft. We spraken het programma door en maakten afspraken, alle puntjes komen nu langzaam op de i te staan. 

In de avond reden we door naar huis, heerlijk om na een aantal dagen weer lekker thuis te komen (in je eigen rotzooi, haha!). We keken een aflevering manifest, en besloten daarna lekker naar bed te gaan.

Zaterdag 26 september 2020 

Eigenlijk hebben we zaterdag niet heel veel bijzonders gedaan, het was vooral een dag van lekker bijkomen. We haalden lekkere kaasjes bij de kaasboer en onze lievelingswijn en gingen uitgebreid borrelen terwijl we de serie 'Stockholm Requiem' keken. Deze hebben we zelfs uitgekeken vandaag! Heerlijke serie, en wat is Zweden toch mooi *zucht*.

Zondag 27 september 2020 

Vandaag sliepen we uit en deden rustig aan in de ochtend. Helaas moeten we vandaag weer van huis weg, dus het was ook weer de tijd om tassen in te pakken. Het went, maar blijft toch ook soms lastig om zo veel van huis weg te zijn. 

Om 1 uur vertrokken we richting de Randstad. We gaan op bezoek bij onze ceremoniemeester om een update te geven over de bruiloftsvoorbereidingen. Dat was erg gezellig!

Na onze afspraak besluiten we om het weekend goed af te sluiten en gaan we opzoek naar een leuk restaurantje! We komen uit bij de Crimp in Dordrecht. Het is een gezellig restaurantje met heerlijk eten! De prijzen liggen wat hoger, maar ze leveren dan ook erg mooie producten! 
De sfeer is gezellig, knus en romantisch. Ik vermaak we hier volop. 
Na het eten is het dan toch tijd om verder af te reizen. Mijn vriend zit deze week in Belgiƫ voor werkzaamheden en ik in Noord-Brabant. Het afscheid is wederom niet leuk, maar voor je het weet is het weer weekend!

Bedankt voor het lezen en ik wens je een hele fijne week toe!

x
Marianne


Reacties

Populaire posts