11. Series die ik de afgelopen tijd heb gekeken.

Bingewatchen, ook wel gekend als comakijken of marathonkijken, is het buitensporig lang achter elkaar televisiekijken van meerdere afleveringen van een serie of films. 

________

 Eigenlijk zijn series niet zo mijn ding. Ik vind ze te langdradig en ik vind dat (eerlijk gezegd) zonde van mijn tijd. (dat ik heel veel youtube video's op een dag kijk laten we maar even achterwege)

Toch heb ik, alleen of samen met mijn vriend, de afgelopen tijd een paar series gekeken. Vandaag deel ik de series die we de afgelopen tijd hebben bekeken.


Locke & Key


Het is al een hele tijd geleden dat mijn vriend en ik seizoen 1 van deze serie hebben bekeken. We kregen beiden een mail van Netflix dat deze serie nieuw was. Aangezien we op dat moment niets anders hadden om naar te kijken besloten we deze serie een kans te geven.

De serie gaat over een familie die, na de dood van hun man en vader, verhuizen naar het landgoed van zijn familie. Het is een prachtig landhuis, maar je ziet ook meteen dat er iets mysterieus aan het huis is. Overal in het huis zijn sleutels verborgen, elk met hun eigen magische kracht. Uiteraard zijn er anderen ook op de hoogte van de magische krachten van de sleutels, en proberen ze in handen te krijgen. Dit levert een zeer spannend verhaal op.

Vanaf aflevering 1 was ik verkocht. De serie is echt prachtig gemaakt. De muziek is goed gekozen, het decor is fantastisch en ook de acteurs doen hun werk goed. Ik moest mezelf echt tegenhouden om de serie binnen een dag te kijken. Mijn vriend vond de serie ook goed, maar ik denk dat ik meer fan ben dan hij. Uiteindelijk hebben we seizoen 1 in 3 dagen tijd helemaal gekeken (dat gebeurt bij ons echt nooit!). Helaas is er nog geen seizoen 2, dus moet ik geduldig afwachten. 


Manifest


Waar ik de grotere fan was bij Locke & Key, is mijn vriend meer ge√Įnteresseerd in deze serie. Deze serie wordt iedere woensdag uitgezonden op net5. Momenteel is seizoen 2 bezig. Wij nemen de hele serie op en kijken de afleveringen in het weekend terug.

De serie gaat over de passagiers en bemanning van vlucht 828, een commerciele vlucht van Jamaica naar New York. Het vliegtuig verdwijnt op mysterieuze wijze en verschijnt na 5 jaar plotseling weer. Iedereen die in het vliegtuig zat waren dood verklaard, maar opeens stonden de geliefden weer oog in oog met elkaar. De passagiers en de bemanning zijn in de war, voor hun voelde de reis als een normale vlucht. Wat er is gebeurd is niet helemaal duidelijk. Wel is duidelijk dat de passagiers en bemanning sinds de terugkeer van het vliegtuig te maken krijgen met visioenen en stemmen in hun hoofd die van alles duidelijk willen maken. In de serie wordt het leven van de familie Stone gevolgd, zij proberen de waarheid boven tafel te krijgen.

Toen mijn vriend en ik de reclames zagen van de serie waren we meteen enthousiast. Het verhaal klonk geweldig en we waren zeer nieuwsgierig. Het verhaal zit goed in elkaar, het enige mindere aan deze serie vind ik de visioenen en stemmen. De manier waarop dit in beeld wordt gebracht vind ik nogal 'amateuristisch', als ik het zo mag omschrijven. Ik weet niet precies waarom, maar dat gevoel krijg ik erbij. 
De serie krijgt het wel voor elkaar dat ik elke keer weer een aflevering verder wil kijken, en dat is uiteindelijk waar het om draait. Al met al een prima serie.

RitaMijn absolute favoriet op het gebied van series is Rita. Deze serie kijk ik in mijn eentje, aangezien ik de eerste 4 seizoenen ook in mijn eentje heb gekeken. Sinds kort staat seizoen 5 op Netflix en kan ik mezelf nog beheersen om elke keer maar 1 aflevering te kijken.

Rita is een Deense serie en gaat over de docente Rita. Deze docente is geen doorsnee lerares, maar is openhartig en heeft een opmerkelijke manier van doen en laten. Ze is zeer populair bij haar studenten, maar volwassenen hebben aardig wat met haar te stellen. 

De serie zit heel mooi in elkaar en de acteurs zijn stuk voor stuk geweldig! De serie bevat een grote dosis humor, maar ook zeker een aantal levenslessen. Als ik dan toch een klein minpuntje zou moeten geven is het de Deense taal. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het heerlijk om naar te luisteren, maar om de serie te kunnen volgen moet je echt de ondertiteling lezen. Bij engelstalige films en series kan ik, bij wijze van spreken, naar de keuken om een glas drinken te pakken en weet ik precies wat er gebeurt in de serie. Hier is dat toch een stuk lastiger. Maar goed, een beetje extra opletten is geen straf bij deze leuke serie. Een echte aanrader!


Stockholm Requiem


Stockholm Requiem is een serie waar we momenteel mee bezig zijn, hier kan ik dus nog niet echt een oordeel over geven aangezien we pas 1,5 aflevering hebben gezien. De serie gaat over een Zweeds onderzoeksteam van de politie in Stockholm. Fredrika is nieuw in het team, en wordt in het begin niet bepaald hartelijk ontvangen. In de eerste afleveringen bewijst ze al dat ze van onschatbare waarde is in het team. Samen lossen ze verschillende moord- en verdwijningszaken op.

Dit soort Scandinavische series doen het altijd goed bij mij. Zo hebben mijn vriend en ik een hele tijd terug Bron (The Bridge) gekeken, hier waren we allebei laaiend enthousiast over. We vonden het ook erg jammer dat de serie was afgelopen. Met Stockholm Requiem lijkt het alsof we een soortgelijke serie hebben gevonden. We kijken deze serie samen, dus ik moet nog even geduld hebben tot het weekend!

Dit waren ze dan, de series die ik/we de afgelopen tijd hebben gekeken. Voor iemand die niet heel veel van series houdt, zijn het er toch aardig wat. Waarschijnlijk heeft de quarantaine tijd hierbij wel geholpen!

Welke series hebben jullie de afgelopen tijd gekeken? 

x
Marianne
Reacties

Populaire posts