10. Mijn afgelopen week #38

 Een nieuwe rubriek op deze blog, die ik overigens totaal niet zelf heb bedacht. Het concept is vrij simpel, in deze artikelen beschrijf ik wat de afgelopen week heb gedaan/beleefd/gedacht etc. Net als een soort dagboek. Simpel toch? Op naar vorige week!


--------------Week 38----------------

Maandag 14 september 2020 t/m Woensdag 16 september 2020

De eerste 2,5 dagen waren meteen al niet zo spannend, ik moest namelijk gewoon werken! Maandagochtend begint mijn dag om 07.30 uur, dat is altijd even wennen zo na het weekend. Na elke werkdag sluit ik mijn dag altijd af met een avondwandeling (ook hier is de 10.000 stappen gekte aanwezig, haha!) De omgeving waar ik kan wandelen is prachtig, en ik besluit dan ook om een kleine fotosessie met mezelf te houden. Filtertje er overheen, klaar! (ik hou van het oude effect, vandaar;). )


Op dinsdag is ook een normale werkdag, niks bijzonders. In de middag volg ik een work out van Youtube. Ik zag op facebook een work out voorbij komen op de muziek van de film 'Mamma Mia' (dus de muziek van ABBA) en die wilde ik heel graag doen! De work out bestond vooral uit cardio-oefeningen, prima. Normaal wil ik er graag nog wat krachttraining bij, maar ik besloot om zelf nog wat krachtsoefeningen te doen na de video. Prima oplossing!

                                            Voor als je hem zelf een keer wilt proberen! ;)


 Gelukkig ben ik op woensdag om 11.30 uur klaar en begin aan de lange autorit naar huis. Ik besluit om een keer niet mijn Spotify -meebler- lijsten aan te zetten maar een cabaretshow van Jochem Myjer (adem in, adem uit). Ik zit de hele autorit met een glimlach in de auto, wat een heerlijk tijdverdrijf. Onderweg krijg ik wel lichte trek, ik ben namelijk vergeten te lunchen. Ik stop bij een wegrestaurant waar ik al maanden niet ben geweest. (ja, de Mcdonald's, oeps!)

Eenmaal thuisgekomen maak ik het huis een beetje schoon en doe ik boodschappen. Vanavond eten we witlof met geitenkaas en ham uit de oven, jammie! Daarbij maakt mijn vriend gebakken aardappeltjes en een Gordon Bleu van de AH, onze guilty pleasure. De rest van de avond kijken we televisie, maken een avondwandeling en kletsen gezellig met elkaar.

Altijd fijn, een opgeruimd huis!

Donderdag 17 september 2020

Mijn vriend moet vandaag helaas gewoon werken, dus de wekker staat vroeg. Ik blijf nog heel eventjes liggen en ga er rond kwart over 8 uit. Ik maak een ontbijtje, ga eventjes het centrum in en draai een was.  Rond 1 uur komt mijn vriend uit zijn werk, we hebben vanmiddag namelijk een afspraak met onze trouwlocatie! Volgende maand (!) trouwen mijn vriend en ik in Rotterdam, t.z.t. komt daar uiteraard een artikel van online. We springen de auto in en rijden richting de locatie. Elke keer als we de locatie zien worden we blij, bij het idee dat we gaan trouwen op deze mooie locatie komt er een grote glimlach op ons gezicht. (Waar we gaan trouwen, hoe de dag eruit gaat zien, foto's e.d. komen later op de site !)

We bespreken hoe de dag eruit gaat zien. Wat komen er veel dingen kijken bij een bruiloft, echt bizar! Gelukkig zijn mijn vriend en ik het over heel veel dingen eens :) De afspraak deed ons erg goed, veel dingen beginnen nu echt op zijn plek te vallen!

Na de afspraak zet ik mijn vriend af bij zijn ouders. Hij gaat vanavond terug met zijn ouders naar ons huis. Mijn vriend krijgt op het werk een diploma uitgereikt en zijn ouders mogen daarbij zijn. Aangezien de uitreiking morgenochtend plaatsvindt en het nog een stuk rijden is vanuit regio Rotterdam, slapen zijn ouders bij ons thuis deze avond. Ik ga echter niet mee. Ik heb morgen mijn tweede doorpas van de trouwjurk in Dordrecht! Ik slaap dus bij mijn ouders, dit is logistiek gezien het handigst.

's Avonds ga ik na het eten lekker in bad, dat is vaste prik als ik bij mijn ouders blijf slapen. Na het bad ga ik naar beneden, kijk ik met mijn ouders tv en maak een puzzel in een puzzelboekje. Lekker zoals vroeger ;)

Vrijdag 18 september 2020

Ik slaap een klein beetje uit, ik word rond 9 uur wakker. De laatste paar dagen slaap ik niet zo goed helaas, ik word vaak wakker en slaap heel licht. Ik stap onder de douche, trek mijn kleding aan en maak beneden een ontbijtje voor mezelf. Deze ochtend gaan mijn ouders snel even op pad om kleding uit te zoeken voor mijn vader (voor de bruiloft!) Binnen een uur (!) staat hij weer trots in de woonkamer, hij heeft een mooi pak uitgezocht! Wat kan die man dat toch snel, haha. 

Om twee uur 's middags heb ik de doorpas van mijn trouwjurk, dus ik vraag aan mijn ouders of ze zin hebben om mee te gaan lunchen in Dordrecht. Dat vinden ze een leuk idee en we eindigen met zijn drieën op het terras met het lekkerste broodje Carpaccio wat we in tijden hebben gegeten! We lunchten bij restaurant de Crimp in Dordrecht, zeker een aanrader!

Daarna ging mijn vader een rondje lopen en doken mijn moeder en ik de bruidsmodezaak in. Ik heb mijn trouwjurk gekocht bij La Nova Bruidsmode, een hele mooie zaak met prachtige jurken! Het personeel is heel erg vriendelijk en nemen echt de tijd voor je! Ik was een klein beetje zenuwachtig, de vorige keer dat ik mijn jurk paste zat hij te strak (we zaten toen wel midden in de hittegolf, maar toch!) en was er toch wel een beetje bang voor dat hij nu weer niet zou passen. Gelukkig was dat niet het geval, hij zat als gegoten! Oh, wat was ik blij! En wat is de jurk mooi... wauw. De jurk werd voor de tweede keer afgespeld en toen moest de jurk helaas al weer uit. Ik plande mijn laatste doorpas in en toen was het alweer tijd om te gaan.

Ik breng mijn ouders thuis en rij daarna zelf door naar huis. Ik ga met mijn schoonouders en mijn vriend uit eten in ons favoriete restaurant! We komen hier bijna elk weekend om gezellig met elkaar te borrelen, maar we eten er ook zeker regelmatig. Het was een erg gezellige avond!

Zaterdag 19 september 2020

Mijn vriend en ik slapen heerlijk uit en doen lekker rustig aan. We weten niet zo goed wat we dit weekend willen doen (stiekem willen we spontaan ergens een hotel boeken, even een nachtje weg. Helaas zijn alle hotels nog steeds vol, dus dat plan ging niet door)

We besluiten om vanmiddag lekker naar Haarlem te gaan. Haarlem is een uurtje rijden, prima te doen. We lopen door de schattige straatjes, eten een klein broodje bij het Koffiekantoor en lopen wat winkeltjes in. Mijn vriend haalt een lekkere fles wijn voor vanavond en ik scoor bij The Sting een nieuwe (lichte!) spijkerbroek en een mooie grijze trui, helemaal blij mee!

In de avond kijken we Inglourious Basterds (ja, zo spel je de naam echt, ik zat ook even te kijken haha!), een bizarre fictieve oorlogsfilm over gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog met Brad Pitt in de hoofdrol. We drinken de rode wijn die mijn vriend heeft gehaald, die we zowaar allebei lekker vinden! Mijn vriend en ik hebben nogal een uiteenlopende smaak qua wijn, hij houdt van kwaliteit en ik heb toch liever een "zweetsokkenmerlot". Samen met oude kaas en truffelkaas is het een heerlijke borrelavond!

Zondag 20 september 2020

Een uitbrakdag, niet dat we teveel gedronken hebben overigens. Het was een aardig drukke week voor ons beiden, dus op zondag rusten we lekker uit. Wel zijn we gestart met een nieuwe serie op Netflix, namelijk Stockholm Requiem. Een Scandinavische detective-serie, ik hou ervan! We hebben er nu twee afleveringen van gezien en nu moet ik wachten tot vrijdag, dan zien mijn vriend en ik elkaar pas weer.Al met al een drukke week met leuke bezigheden! Volgende week is wederom een werkweek voor ons beiden. Ik ga op dinsdagavond tapas eten bij La Cubanita met twee vriendinnen, zin in! Op donderdag ga ik met mijn vader naar de kerk waar de kerkdienst voor de bruiloft gaat plaatsvinden en is het tijd voor mijn proefkapsel voor de bruiloft! Tot dan!

x Marianne

P.s. Volgende week hoop ik meer foto's bij het artikel te hebben!

Reacties

Populaire posts