6. Kerst TAGDit is de tweede TAG die ik doe op mijn blog, ik vind ze gewoon zo leuk om in te vullen! Ik had dat vroeger ook al bij vriendenboekjes, de vragen vond ik echt leuk om te beantwoorden. Rare hobby, ik weet ook niet precies wat het is. 
Nu zit ik al sinds November compleet in de kerststemming, dus ik wilde maar al te graag een TAG invullen die te maken heeft met Kerst.
Ik typte in Google de zoekterm ‘Christmas TAG’ in en kwam terecht op de website van stressymama.com . Deze TAG heb ik deels van haar overgenomen, ik heb hem wel even vertaald naar het Nederlands. Ik heb een paar vragen weggelaten of verandert, aangezien er veel vragen over de kerstman waren, maar daar ben ik niet mee opgegroeid.

Daar gaan we dan!

Wat is je favoriete kerstfilm?
Dit jaar en afgelopen jaar ben ik aanraking gekomen met de kerstfilms. Als kind keek ik deze films echt nooit, maar met de komst van Netflix is hier verandering in gekomen. Mijn absolute nummer 1 is Love Actually! De film is al best wel oud, maar ik vind het verhaal nog steeds relevant. Een echte aanrader!

Heb je ooit een witte Kerst meegemaakt?
Ik kan me herinneren dat ik als kind wel een paar keer een witte Kerst heb meegemaakt. Magisch vond ik dat. Zodra er een dik pak sneeuw lag, ging ik samen met mijn ouders naar buiten. Ik bouwde met mijn vader een sneeuwpop en mijn moeder trok me voorts op de slee. Wat een geweldige tijden waren dat! Inmiddels is het al een aantal jaren geleden dat ik een witte Kerst heb meegemaakt. 

Waar breng je meestal de kerstdagen door?
Ik ben altijd met Kerst bij familie, dat vind ik zeer belangrijk. Mijn moeder vindt het elk jaar spannend of het weer lukt om met Eerste of Tweede Kerstdag het hele gezin (incl. aanhang) bij elkaar te krijgen. Tot nu toe is het ieder jaar gelukt, ik hoop dat we dit nog heel lang volhouden. De andere Kerstdag breng ik door bij de schoonfamilie, iets dat ik ook erg belangrijk vind. 

Wat is je favoriete kerstliedje?
Oeh, lastig! Ik vind er heel veel leuk. Een echte klassieker die ik elk jaar weer geweldig vind is ‘Driving home for Christmas’ van Chris Rea. Heerlijke, rouwe stem en het roept meteen het ultieme kerstgevoel op!
Het album dat ik dit jaar helemaal heb ontdekt is het kerstalbum van Sia, ‘Everything is Christmas’. Vooral de liedjes ‘Santa’s Coming For Us’, ‘Candy Cane Lane’, ‘Ho Ho Ho’, ‘Puppies are forever’ en ‘Sunshine’ zijn mijn absolute favorieten. Ik luister deze liedjes heel graag tijdens het hardlopen, ik ga er automatisch sneller van rennen!


Doen jullie aan cadeautjes tijdens Kerst?
Met mijn familie hebben we dit een tijdje gedaan, maar dit jaar hebben we besloten om het niet te doen. We waren het er allemaal over eens dat het meer stress geeft om te verzinnen wat je zelf of iemand anders wilt hebben, stress die helemaal niet nodig is tijdens Kerst. Ook met de schoonfamilie hebben we dit jaar afgesproken om geen cadeautjes te doen. Ik ben ook wel van mening dat Kerst niet draait om cadeautjes, ik vind dat Kerst draait om de geboorte van Jezus en het samenzijn met je geliefden.

Kan je de namen van de rendieren van de Kerstman opnoemen?
Ik heb werkelijk waar geen idee! Ik wist helemaal niet dat die dieren allemaal een aparte naam hadden.. Ik weet er misschien eentje,  namelijk Rudolph?

Naar welke kersttradities kijk je uit dit jaar?
Op Kerstavond (24 december) ga ik meestal naar de kerk. Mijn vader is dominee en met Kerst ga ik naar zijn kerstdienst. Na afloop wordt er altijd gezamenlijk warme chocolademelk gedronken met een stukje kerststol. Ik vind dat altijd heel gezellig en geeft een goede start van de kerstdagen! De kerstdagen zelf breng ik bij familie door, waar we vaak bordspelletjes spelen. Ik vind bordspelletjes spelen een van de gezelligste dingen die er is om te doen en kan dus niet wachten om dit weer te doen dit jaar!

Heb je een echte of een neppe kerstboom?
Een echte! Ik ben opgevoed met een echte kerstboom tijdens Kerst en deze traditie heb ik overgenomen. De geur in huis is heerlijk en ik vind persoonlijk een echte kerstboom mooier dan een neppe. Ieder zijn ding!

Wat vind je leuker; cadeaus geven of cadeaus krijgen?
Vroeger had ik meteen gezegd: ‘cadeaus krijgen’. De laatste jaren is dit omgeslagen naar cadeaus geven. Ik vind het leuk als ik, naar mijn idee, een heel goed kerstcadeau heb bedacht. Ik doe mijn best om het mooi in te pakken en ik kan niet wachten om het cadeautje aan de desbetreffende persoon te geven. 

Wat is het beste kerstcadeautje dat je ooit hebt gekregen?
Hmm, lastig. Ik vind eigenlijk alle cadeaus die ik heb gekregen leuk, want de persoon heeft er speciaal voor mij over nagedacht en uitgekozen. Als ik dan toch favorieten moet noemen zijn het de bordspelletjes en de legpuzzels die ik door de jaren heen heb mogen krijgen. Vorig jaar kregen we een braadpan van le Creuset van mijn zwager en schoonzus, daar ben ik ook echt onwijs blij mee!

Ben je goed in cadeautjes inpakken of faal je hier in?
Ik vind het leuk om een cadeautje leuk in te pakken en ben dan ook graag op zoek naar leuk cadeaupapier. Af en toe probeer ik nog wel iets extra’s te doen bij het inpakken, bijvoorbeeld een lintje of een sticker. Ik vind van mezelf dat ik best aardig kan inpakken.

Wat maakt Kerst voor jou bijzonder?
Ik vind het bijzonder dat we met het hele gezin samen zijn. Mijn ouders, broers, zus en ik wonen verspreid door binnen- en buitenland. Met kerst zijn we dan weer allemaal samen en dat vind ik het leukste van allemaal. 

Heb je een adventskalender?
Ik heb voorgaande jaren wel de adventskalender van Krasloten gehad, helaas nooit wat gewonnen haha! Voor het eerst in mijn leven heb ik dit jaar een dure adventskalender gekocht, namelijk de groene variant van The Body Shop! Ik vind het heel gezellig en leuk dat ik elke ochtend een ‘cadeautje’ mag uitpakken.

Dat was de TAG, ik hoop dat je het leuk vond om deze TAG te lezen! 

Reacties

Populaire posts